2 хвилини

Вчасний ремонт та фіксація результатів з RemOnline

Що дорожчою стає експлуатація автомобілів і гостріше відчувається потреба у захисті довкілля, то швидше трансформуються підходи до мобільності. Сьогодні на рівні зі звичними транспортними засобами вулиці запруджують велосипеди та самокати. Це доступний, екологічний і практичний різновид транспорту. Він дає змогу стрімко пересуватись містом і до того ж підтримувати фізичну активність.



Сервіс шерингу BikeNow вдало влився у цей тренд і у 2019 році запропонував жителям Києва власний велопарк. Спочатку це був пробний запуск 200 велосипедів. А оскільки він став успішним, кількість велосипедів збільшили до 2000. На саму ідею шерингового бізнесу наштовхнув аналогічний досвід Китаю та європейських країн. Відкрили цей напрям як частина німецької компанії NextBike. Але на тлі збільшення обсягів BikeNow відділився і створив власний бренд. 

Паралельно розвивали і самокатну лінійку та закупили перші 500 самокатів. Керівний директор BikeNow Влад Кнапиш розповідає, що сьогодні у компанії 4000 велосипедів і 1300 самокатів. І щоб обслуговувати цей транспорт, їй знадобилась ефективна система обліку — RemOnline.



bikenow-2.webp (286 KB)

Ручні підрахунки та складнощі з обліком

У компанії немалий штат працівників — 35 співробітників, а саме:

  • Механіки, які обслуговують велосипеди і самокати. 
  • Водії, які рівномірно розміщують велотранспорт у місті. 
  • Адміністративний склад. 

Влад Кнапиш наголосив, що, поки транспорту та персоналу було небагато, вести облік вдавалося досить просто. Підрахунки виконували старими способами — дані вручну фіксували у журналах. Потім почали використовувати Excel-файли. Згодом команду зацікавило питання, як оптимізувати ці процеси. В інтернеті шукали платформи, які займаються складським обліком. Так знайшли RemOnline, ознайомилися з програмою і наприкінці 2022 року почали з нею працювати.



Дізнайтеся про функції RemOnline, адаптовані саме під ваш бізнес



bikenow-1.webp (586 KB)

Зекономлений час механіка — більше відремонтованого транспорту

У BikeNow орієнтувалися здебільшого саме на облік запчастин. І зручність RemOnline для компанії полягає в тому, що не потрібно списувати їх вручну. А така потреба виникає під час кожного ремонту велосипеда чи самоката. Всі дані під рукою, просто в телефоні.


Головною метою впровадження RemOnline була автоматизація підрахунків інвентарю. Окрім того, потрібно було зробити зручніші умови передусім для працівників, щоб вони не витрачали час на записи. Адже зекономлений час механіка — більше відремонтованого транспорту. А що більше відремонтованого транспорту, то більше його в місті. Що більше транспорту в місті, то більше прибутків у компанії.

Влад Кнапиш
Керівний директор



RemOnline допоміг компанії добре зекономити час, стверджує Влад Кнапиш. Всі механіки, які працюють з програмою, задоволені зручним інтерфейсом та функціоналом. Вони запускають роботу з велосипедом у програмі, обирають запчастини, необхідні для ремонту, вказують, які роботи були проведені та які саме запчастини замінені.



bike-warehouse-ua.webp (81 KB)Склад запчастин в RemOnline

Докладна звітність та аналітика

Перевагою у BikeNow називають і те, що можна швидко переглянути вже виконані роботи та відремонтований транспорт. Це допомагає оцінити, які запчастини витрачаються найбільше, що зрештою спрощує закупівельну діяльність. Адже звітність дає чітке розуміння залишків на складі, а також підказує, яких витратних матеріалів потрібно замовити більше, яких менше.


Для мене як для керівного директора звітність є головною функцією: я знаю, скільки використовується запчастин і протягом якого часу. Завдяки RemOnline мені не треба вести постійні перерахунки складу. Зараз я роблю їх раз на рік, щоб звіритися, наскільки правильно все працює.

Влад Кнапиш
Керівний директор



До того ж, коли співробітники розуміють, що всі дії реєструються в електронному вигляді, це сприяє дисциплінованості та захисту даних. Як зауважив Влад Кнапиш, команда працює не перший рік і співпраця з нею побудована на довірі. Компанія турбується про персонал, а персонал з готовністю допомагає їй досягати цілей. Разом це знижує плинність кадрів та посилює стійкість бізнесу. 

Зараз підприємство розвивається попри негаразди повномасштабної війни. Багато людей виїхало, тому кількість поїздок частково зменшилася. Але компанія не зупиняється і вже під час війни поповнила свій парк на 1000 самокатів. У 2022-2023 роках BikeNow почав працювати з самокатами у Львові. Також компанія продає франшизу та веде переговори з тими, хто хоче відкрити сервіс в інших містах. 

RemOnline бажає BikeNow якнайбільше вдалих запусків у всіх містах України, відповідальних користувачів та легких ремонтів. А про облік подбаємо ми.

comments powered by Disqus