5 хвилин

Управління підприємствами малого бізнесу за допомогою програми: відповіді на популярні запитання

Кожен підприємець знає, що ведення бізнесу, окрім часу, уваги та грошей вимагає постійного розвитку навичок. Якщо ви не приділите цьому достатньо уваги, рано чи пізно (скоріше рано) ви втратите свої позиції на висококонкурентному ринку. Важко говорити про будь-який розвиток компанії, якщо ви погано справляєтеся з рутинними завданнями та управлінням співробітниками. Але вихід є. І йдеться про автоматизацію бізнес-процесів за допомогою спеціально розробленого для цієї потреби інструменту.

Що таке програма для управління підприємствами малого бізнесу?

Програма для управління малим бізнесом — це програмне забезпечення, що дозволяє автоматизувати процеси в різних сферах підприємницької діяльності (обслуговування клієнтів, склад, управління персоналом і фінансами, логістика, продажі). Є спеціалізовані програмні забезпечення, які призначені для управління окремою сферою бізнесу, а є комплексні рішення, здатні вирішити більшість бізнес-задач одночасно.

Бо управління бізнес-процесами не є простою задачею. ​​Це робота з аналізу, побудови та виконання бізнес-процесів компанії у спосіб, який сприятиме швидкому здійсненню її цілей. Простіше кажучи, щоб покращити роботу компанії, вам треба розібрати всі бізнес-процеси та знайти способи їх покращення як разом, комплексно, так і кожного окремо. Це можна зробити в 4 кроки:


Опис бізнес-процесів компанії
— важлива частина оптимізації бізнес-процесів, без якої ви не зможете дивитися на них цілісно, ​​можете запросто пропустити щось важливе, до кінця не розуміти, де кожен процес починається та закінчується, які дані відображає та де приховані вузькі місця.


Складання списку завдань для працівників.
Для оптимізації бізнес-процесів важливо розуміти, скільки співробітників задіяно у їх виконанні, а також те, з яких завдань складається кожен процес.


Делегування та призначення завдань співробітникам.
Тільки після того, як усі процеси та завдання до них будуть описані, ви зможете знайти оптимальний спосіб їх реалізації.


Автоматизація бізнес-процесів.
Останній етап, який дозволить скоротити витрати ресурсів на реалізацію цілей компанії. Він принесе компанії неабиякі переваги.

Які переваги дає система управління компанією?

Більше часу. Вам не доведеться витрачати час на рутинні завдання. Програма самостійно виконує розрахунки, формує звіти, заповнює форми та документи в кілька кліків.

Більше ефективності. Програма зменшує навантаження на співробітників і робить їх більш ефективними та задоволеними.

Менше витрат. Завдяки фінансовій звітності всі ваші гроші будуть під контролем, що дозволить зменшити витрати та збільшити доходи.

Менше помилок. Забудьте про людський фактор, пропущені завдання та прострочені замовлення. Програма не допускає помилок.


Але, як кажуть, не всі програми однаково хороші. Кожен інструмент має свої переваги та недоліки. Щоб вам було легше зробити свій вибір, ми склали список обов’язкових функцій, які допоможуть вам керувати своїм малим бізнесом.

На що звернути увагу при виборі програмного забезпечення для управління бізнесом?

Обробка замовлень. Це головна мета як сервісного, так бізнесу в сфері продажів. Тому функції програми, які дозволять реєструвати запити та дані клієнтів, призначати виконавців, надавати завдання, контролювати терміни та повідомляти клієнтів про виконання замовлення, надзвичайно важливі для ефективного управління компанією.


Простий і зрозумілий інтерфейс.
Вашим співробітникам доведеться щодня користуватися програмою та вести в ній облік, тому чим простішою та більш зрозумілою буде програма, тим швидше та краще вони зможуть з нею працювати.


Контроль запасів.
Крадіжки та нестача товарів, обладнання та інструментів є поширеною проблемою малого бізнесу. Такі функції, як контроль запасів, запис складських операцій та інвентаризації, допоможуть вам уникнути їх.


Автоматизація нарахування заробітної плати.
Менеджери витрачають багато часу на підрахунок зарплати співробітникам, особливо коли в компанії діє процентна система мотивації співробітників. Автоматизація цього процесу скоротить час і усуне помилки розрахунків.


Аналітика та звітність.
Хороша програма управління малим бізнесом дозволяє збирати, систематизувати та відображати дані в зручному форматі, таких як звіти та діаграми. Це не тільки заощаджує час менеджера на обробку інформації, але й дозволяє побачити чітку картину бізнесу та швидше розвивати його.


Це основні особливості, на які варто звернути увагу при виборі програми управління малим бізнесом. Пам’ятайте, що всі програми різні та краще підходять для різних секторів бізнесу. Наприклад: деякі більше підходять для інтернет-магазину, а деякі – для автосервісу. Тому, щоб вибрати найкраще програмне забезпечення для вашого бізнесу, вам слід протестувати кілька інструментів. 


RemOnline —  це програма для управління компанією будь-якого розміру, яка має всі вищезгадані функції та мобільні додатки для керівників і співробітників, аналітичні діаграми, аналіз асортименту, гнучке налаштування доступу для співробітників та інші корисні можливості, які ви можете протестувати безкоштовно протягом пробного періоду.



hvac-orders-ua_@2x.webp (43 KB)

Обробка замовлень в RemOnline

Що ще потрібно знати, перш ніж вибрати програму для малого бізнесу?

Важливим моментом при виборі системи є те, як вона працює. Існує два типи програмного забезпечення: хмарне та локальне.

Хмарна програма розміщена на сервері розробника. Купуючи хмарну версію, користувач отримує доступ до програми через браузер або мобільний додаток. Локальна програма є автономною. Ви повинні придбати та встановити ЇЇ на власний сервер.

Сучасні реалії вимагають гнучкості як від співробітників, так і від керівника малої або середньої компанії. Коли справа доходить до мобільності, програми, які дозволяють працювати без прив’язки до робочого місця та отримувати доступ до даних з будь-якого пристрою, дуже цінні.



img_block_phone2_ua.webp (166 KB)

Додаток для управління малим бізнесом RemOnline

Остаточні висновки

Менеджерам малого бізнесу потрібен інструмент, який допоможе контролювати співробітників і автоматизувати рутинні процеси. Програма управління малим бізнесом допоможе вам швидше розвивати свою компанію, що дасть значну перевагу над вашими конкурентами.

Якщо ви хочете спробувати всі можливості RemOnline, ви можете зробити це безкоштовно до 14 днів пробного періоду.

comments powered by Disqus