3 хвилини

Базова інтеграція з WhatsApp та Viber

Месенджери давно стали важливою частиною життя кожного з нас – згідно зі статистикою у WhatsApp 2 млрд користувачів у всьому світі, а у Viber – 260 млн. І сьогодні у RemOnline з'явилася базова інтеграція з цими месенджерами для надсилання повідомлень клієнтам.
 
whatsapp-viber-integrations-ua-1.png (65 KB)

Що означає "базова інтеграція"

Базова інтеграція з WhatsApp полягає в тому, що тепер ви можете в пару кліків вибрати готовий шаблон повідомлення і відразу ж відкрити чат із клієнтом у встановленому на вашому комп'ютері додатку месенджера.

Для цього наведіть на номер телефону клієнта та серед доступних дій виберіть "Написати у WhatsApp".

 
open-whatsapp-chat-option-ua.png (85 KB)
 
Після цього відкриється діалог надсилання повідомлення в месенджер, аналогічний надсиланню SMS. Тут ви можете вибрати шаблон повідомлення та за необхідності відредагувати його.
 
whatsapp-dialogue-ua.png (67 KB)
 
Зверніть увагу, що деякі змінні працюють лише в тому випадку, коли ви надсилаєте повідомлення з відповідного документу. Наприклад, змінні, пов'язані з замовленнями, спрацюють, якщо ви відправляєте повідоплення з таблиці замовлень або діалогу замовлення. Якщо ж ви відправите той самий шаблон з таблиці клієнтів або картки клієнта, змінні не спрацюють.
 
whatsapp-in-work-order-ua.png (76 KB) 
При натисканні на кнопку "Відправити" відкриється програма месенджера і ви зможете почати листування з клієнтом.

Базова інтеграція з Viber відрізняється тим, що після натискання на "Написати у Viber" одразу відкриється чат з клієнтом у додатку месенджера на вашому ПК. Це пов'язано з тим, що немає технічної можливості передавати текст повідомлення з RemOnline до Viber.
 
open-viber-chat-option-ua.png (86 KB)

Налаштування інтеграції

Механізм підключення месенджерів дуже простий:

  1. Обов'язково завантажуєте додаток WhatsApp і/або Viber на ваш комп'ютер.
  2. Переходите на сторінку "Налаштування > Центр інтеграцій" у RemOnline і знаходьте там WhatsApp та Viber. Натискаєте "Налаштувати".
  3. Відзначаєте галочкою чекбокс "Інтеграцію ввімкнено" і зберігаєте налаштування.

integrations-whatsapp-enabled-ua.png (137 KB) 

Не забувайте, що покрокові інструкції з налаштування як WhatsApp і Viber, так і інших інтеграцій ви завжди можете знайти у Базі знань.

Наступним етапом розвитку напряму месенджерів стане інтеграція з WhatsApp business API, завдяки чому ви зможете використовувати автоматичне надсилання сповіщень в месенджер.

comments powered by Disqus