8 хвилин

Велике оновлення Складу: серійний облік і адресне зберігання

Друзі, ви довго чекали цього дня і він настав – сьогодні ми розповідаємо про перше оновлення Складу в низці майбутніх оновлень. У ньому були змінені діалоги Продажу і Списання товарів, з'явилися облік за серійними номерами й адресне зберігання.

Магазин: новий діалог продажу

Ми завжди прагнемо зробити складні рішення простими. І в новій версії Складу значно простіше працювати маючи сканер штрихкодів. Для цього були внесені деякі зміни в інтерфейсі RemOnline.

Перша відмінність, яку ми зустрічаємо в діалозі продажу – це відсутність звичної таблиці залишків товару. Тепер замість неї є поле "Найменування товару". Це поле інтерактивне. Почніть друкувати найменування товару, артикул, штрихкод або серійний номер, і поле видасть список знайдених товарів.

new-sales-dialogue-3.gif (240 KB)

Друга відмінність – це поле "Склад". Тепер вам не обов'язково вказувати склад при продажу. Введіть дані в поле "Найменування товару" і вам відобразиться список усіх знайдених товарів на всіх доступних для вас складах. Просто виберіть товар з потрібного складу, він додасться в таблицю, а обраний склад запишеться в поле "Склад".

sale-field-warehouse-2.png (47 KB)

Третя відмінність – це можливість пошуку за серійним номером товару. При знаходженні товару за його серійним номером, цей товар відразу ж додасться в таблицю. Це найшвидший і зручніший спосіб продажу. Про те, як налаштувати серійний облік, ми розповімо нижче в цій статті.

sale-search-by-serial-number-1.gif (252 KB)

Ще одна відмінність – це редагування обраних товарів. Щоб почати редагування обраного товару, клікніть двічі по рядку або на іконку редагування.

editing-selected-items-1.gif (314 KB)

Замовлення: новий діалог списання товарів

Діалог списання товарів в замовлення за логікою своєї роботи ідентичний діалогу продажу.

Знайти товар для додання в замовлення, введіть його найменування, код, артикул, штрихкод або серійний номер. Рекомендуємо використовувати сканер штрихкодів для зчитування штрихкоду або серійного номера.

parts-selection-1.png (49 KB)

Оприбуткування товарів

Діалог оприбуткування ми не могли залишити без змін. Тепер при оприбуткуванні нового товару можна додати його зображення.

З'явилася можливість вказати термін гарантії, навіть два. Перший - це гарантія на товар від постачальника, а другий – гарантія від вашої компанії, яку ви надаєте клієнтам на цей же товар.

posting-guarantees.png (38 KB)

Зручніше стало працювати з цінами при оприбуткуванні. Раніше до роздрібних цін завжди автоматично застосовувалися націнки зі сторінки "Налаштування > Ціни і знижки". Роздрібні ціни не так часто можуть змінюватися, як закупівельні. Постійно доводилося налаштовувати їх вручну, а це займало час.

Тепер з'явилося два відображення ціни: поточна – та, яка вже виставлена ​​в картці товару, і розрахункова – сформована за допомогою націнок. Щоб їх побачити, натисніть кнопку "Показати роздрібні ціни".

Ви самі визначаєте, які ціни встановити: залишити поточні або замінити їх розрахунковими. Щоб встановити певну розрахункову ціну, просто клікніть на неї. Щоб замінити всі ー натисніть на кнопку зі стрілкою.

posting-price-editing.gif (284 KB)

А ще тепер не потрібно починати спочатку, якщо ви допустили помилку. Досить клікнути на комірку параметра, який потрібно змінити: гарантія, кількість або ціна.

posting-bug-fixes.gif (614 KB)

Повну детальну інструкцію про оприбуткування ми описали в окремій статті.

Серійний облік – що це таке і для чого потрібно?

Серійний облік дає можливість відстежувати історію рухів конкретної одиниці товару за його серійним номером. Серійний номер товару – це унікальний ідентифікаційний номер, який може складатися як з цифр, так і з букв.

У RemOnline серійний облік вмикається окремо для кожного товару, безпосередньо в його картці. Має сенс враховувати по серійно далеко не всі товари. Наприклад, у товару з дробовим кількістю (вимірюваний в грамах, метрах тощо) серійного номера бути не може. Також ми вважаємо, недоцільно вести серійний облік недорогих або витратних матеріалів (наприклад, канцтовари).

Початково серійний облік для всіх товарів вимкнений.

Щоб увімкнути серійний облік для існуючого товару, необхідно в його картці відзначити галочку "Вести серійний облік". Детальну інструкцію щодо включення серійного обліку для існуючого товару читайте в нашій Базі знань.

Для нового товару серійний облік вмикається при оприбуткуванні. Серійні номери товару можна вказати існуючі або згенерувати їх в RemOnline. Важливо! Кількість серійних номерів повинна дорівнювати кількості одиниць товару, який оприбутковується.

Одразу можна надрукувати етикетки зі штрихкодами серійних номерів і приклеїти їх на товари. Це допоможе істотно прискорити пошук і списання товару в замовленнях і магазині.

serial-number-generation.gif (433 KB)

Принцип списання несерійного і серійного товару трохи відрізняється, тому серійні товари позначені символом "SN"

items-with-sn-1.png (23 KB)

Паспорт одиниці товару

Тепер в документах Замовлення, Продаж, Оприбуткування, Списання і Переміщення, для товарів з серійним урахуванням відображаються серійні номери, що мають ось такий вигляд:

serial-number.png (1 KB)

Натисніть на нього – відкриється паспорт одиниці товару з цим серійним номером. Тут можна побачити всю історію руху цього товару: коли він був оприбуткований, коли переміщений, коли списаний. Також тут можна надрукувати штрихкод серійного номера, якщо не встигли зробити це під час оприбуткування.

unit-passport.gif (436 KB)

Адресне зберігання на складі

Великому бізнесу ー великі можливості!

У тарифних планах "Бізнес", "Мережа" і "Корпорація" з'явилася підтримка системи адресного зберігання. Це спосіб розміщення товару на складі, при якому кожному місцю зберігання присвоюється індивідуальний номер або адреса, а RemOnline тепер вміє ці місця розуміти і ідентифікувати.

За замовчуванням система адресного зберігання відключена. Щоб її активувати, необхідно включити галочку "Використовувати адресне зберігання" на сторінці "Налаштування > Основні". Після цього, на сторінці "Склад > Налаштування складу" можна додавати комірки, генерувати і друкувати етикетки зі штрих-кодом для комірок.

address-storage.gif (666 KB)

І це ще не все!

Ми переробили функції Імпорту та Експорту товарів. 

Детальні інструкції, як працювати з новим Складом, читайте в нашій Базі знань. Також на нашому Youtube каналі вже є навчальні відео.

Як ми вже сказали, це лише перше присвячене Складу оновлення. У найближчих оновленнях з'являться:

  • шаблони етикеток: можна буде зробити кілька шаблонів етикеток, з можливістю вказати інформацію про постачальника на етикетці;
  • групові дії: швидке створення Списання і Переміщення прямо зі сторінки "Склад > Залишки";
  • інвентаризація;
  • нові документи Замовлення постачальникові і Повернення постачальнику;
  • повністю перероблена робота з категоріями товарів;
  • швидкі переміщення;
  • і багато багато інших поліпшень.

Ще не ведете складський облік в RemOnline? Почніть робити це зараз!

comments powered by Disqus